top of page

8 TIPS FÖR EN KÄRLEKSFULL RELATION

Var god och räck upp handen: Vem har lärt sig hur man underhåller en kärleksfull relation? Var lärde du dig det? Hemma? I skolan? Att bygga starka relationer är både en konst och en vetenskap. Följande oumbärliga tips är skrivna med romantiska relationer i åtanke, men med en liten justering kan du också tillämpa dem på dina vänskapsrelationer, familj och till och med arbetsrelationer.

Parterapi, Hitta tillbaka till varandra, Relationsproblem, Par terapi, Relationstips, räddar förhållande, Äktenskapsrådgivning, Familjerådgivning, Rädda relationen, Rädda förhållandet, Rädda äktenskapet, Parrådgivning,

1. Skapa en säker miljö där ni kan lita på varandra och dela allt. Försök inte avbryta varandra, även om du måste hålla handen för din egen mun. Lär dig att kämpa ärligt. Inga svordomar. Inga hot. Be om ursäkt om du vet att du borde göra det. Om du är för arg för att verkligen lyssna, sluta! Gå till ett annat rum, ta tid för dig själv, andas och lugna ner dig. Kom ihåg: Din partner är inte fienden.


2. Skilj på fakta och känslor. Vilken känslig sträng berörs under ett gräl? Ställ dig själv frågan: Finns det något från mitt förflutna som påverkar hur jag ser på nuvarande situation? Den kritiska frågan du vill ställa dig själv: Handlar det om honom/henne, eller handlar det egentligen om mig? Vad är den verkliga sanningen? När du kan skilja mellan fakta och känslor, förstår du din partner klarare och kan lösa konflikter snabbare.


3. Förbind dig med dig själv. Vi är inte solo-instrument. Vi är mer som en kör eller en orkester med flera röster. Vad säger ditt huvud? Vad säger ditt hjärta? Vad säger din kropp? Till exempel: Mitt huvud säger 'jag borde lämna henne', men mitt hjärta säger 'jag älskar henne verkligen.' Låt dessa olika röster eller delar av dig existera sida vid sida och tala med varandra. På så sätt hittar du ett svar som kommer från ditt eget jag.


4. Utveckla medkänsla. Öva på att observera dig själv och din partner utan att döma. En del av dig kanske vill döma, men du behöver inte nödvändigtvis följa med. Att döma stänger en dörr. Motsatsen till att döma är medkänsla. När du älskar någon är du öppen, förbunden och bättre på att diskutera respektfullt med din partner. Ju mer medkänsla du utvecklar för din partner, desto mer kraft får du att välja ett klokt svar istället för att bara reagera.


5. Läk dig själv. Förvänta dig inte att din partner fyller alla dina emotionella luckor, och försök inte fylla deras. Slutligen kan var och en fylla sina egna luckor. Din partner kan dock stödja dig medan du arbetar på dig själv, och vice versa. Faktiskt är livet i en kärleksfull relation helande i sig.


6. Ställ frågor om du tvivlar på något eller gör antaganden. Alltför ofta skapar vi våra egna berättelser och tolkningar om våra partners beteende. Till exempel: 'Hon vill inte kramas, hon älskar mig nog inte längre.' Vi kan aldrig vara helt säkra, du kan aldrig ställa för många frågor, lyssna på dina egna svar. Lyssna på svaren som ditt hjärta, ditt huvud och din själ ger dig. Det är också viktigt att höra vad som inte sägs – din intuition kan känna något som ännu måste uttryckas av dig eller din partner.


7. Ta dig tid för din relation. Oavsett vem du är eller vad ditt yrke är, måste du alltid vårda din relation. Se till att du planerar tid för din relations välbefinnande. Skapa ett vilorum genom att stänga av alla teknologiska och digitala saker. Se det som en trädgård, ju mer du tar hand om den, desto mer kommer den att växa.

8. Diskutera 'svåra saker' med kärlek. Bli medveten om de svåra sakerna som du inte pratar om. Hur känns det? Oavsett vad du känner i en situation, behåll kontrollen över dina känslor så att du kan säga det du behöver säga på ett konstruktivt sätt.


Var snäll mot dig själv. Och glöm inte: Förändring tar tid och varje steg räknas.

Där har vi det. Nu har du några bra tips och tekniker för att hjälpa dig att upprätthålla din relation. Men missta dig inte, i den här artikeln behandlar vi bara en bråkdel av 'Få tillbaka din relation'-metoden. Det finns mycket mer att lära för att lösa dina relationsproblem.

Om du inte gör något idag, förblir imorgon detsamma.

Jag hjälper dig gärna vidare med min steg-för-steg detaljerade metod:

Anonym självhjälpsmetod för att lösa relationsproblem" Klicka här för att börja direkt med min självhjälpsmetod.

Comments


bottom of page